ΟΧΙ στα καλά παιδιά της… αντιλαϊκής πολιτικής!!!

ΟΧΙ στα καλά παιδιά της… αντιλαϊκής πολιτικής!!!

Ο κ. Κοκοσάλης, που το 2010 δεσμεύονταν ότι δεν πρόκειται να κάνει «καριέρα δημάρχου» αλλά να «δουλέψει» και «να υλοποιήσει τα αυτονόητα», είναι εκ νέου υποψήφιος. Δεν αποτελεί έκπληξη η ομοφωνία των κομμάτων που ψήφισαν και υλοποίησαν τα μνημόνια (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) υπέρ του, αν δει κανείς ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εξειδίκευσαν και υλοποίησαν στο δήμο την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά.

Ενιαία λοιπόν πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ και επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τα άλλα συστήνει «προοδευτικά μέτωπα»!

Όλοι μαζί φοροληστεύουν και χαρατσώνουν, δίπλα στη κυβέρνηση, τα λαϊκά στρώματα, ενώ δίνουν φορολογική ασυλία και παρέχουν «διευκολύνσεις» στις μεγάλες επιχειρήσεις. Ας μας πουν π.χ. πόσα εισέπραξε ο Δήμος από 3 μεγάλες επιχειρήσεις που χρωστούν για το νερό 800.000 ευρώ; Προχωρούν ή όχι σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά του υπερχρεωμένου λαού;

Περηφανεύονται ότι έκαναν… «μόνο μία φορά» δεσμεύσεις λογαριασμών (!!!) κι αυτό γιατί το «επιβάλλει ο νόμος»! Μάλιστα με θράσος ο Δήμαρχος υποστηρίζει πως δεν …νομοθετεί, αλλά από τα «αναπτυξιακά συνέδρια» έως όλους τους αντιλαϊκούς νόμους και περιφερειακούς σχεδιασμούς, ακόμα και τον «Κλεισθένη» έχει στηρίξει!!! Μείωσαν λένε τα χρέη του Δήμου αλλά δεν μας λένε με την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που βρίσκουν τα χρήματα και τα ξεπληρώνουν;

Προωθούν και ενισχύουν λοιπόν, την ανταποδοτικότητα, δηλαδή ΛΑΕ ΠΛΗΡΩΝΕ για να έχεις χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες. Επιπλέον, ζητούν νέες αρμοδιότητες (Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια κα) χωρίς να διεκδικούν κρατικούς πόρους, ενώ «σιχτιρίζουν» άλλες που δεν φέρνουν έσοδα στα ταμεία του Δήμου πχ αδέσποτα .

Το προσωπικό του Δήμου είναι «εκτός κάδρου», «παντός καιρού» και συρρικνώνεται ενώ δεν λαμβάνουν στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας -όπως αποδείχτηκε και από το πρόσφατο εργατικό ατύχημα- και δεν διεκδικούν τη μετατροπή των 8μηνιτών κτλ σε θέσεις πλήρους και μόνιμης απασχόλησης.

Ο κ. Κοκοσάλης «περηφανεύεται» ότι ο Δήμος απορρόφησε 75 εκατ. ευρώ, αλλά δεν μας λέει: πόσο ωφέλησαν, τα όποια έργα, την λαϊκή πλειοψηφία;

Ήταν στην πλειοψηφία τους έργα βιτρίνας (αναπλάσεις πλατεών κτλ) και εξυπηρέτησης ημετέρων και όχι έργα ουσίας (αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κα) ή έργα που θα έδιναν πραγματικές ανάσες στο λαό, όπως μείωση τελών, δωρεάν αθλητισμό και πολιτισμό για όλους.

Εν έτη 2019, τα χωριά είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους και στερούνται βασικών έργων υποδομής πχ αποχετευτικό δίκτυο, δίκτυο αγροτικών δρόμων, ενώ σε άμεσα προβλήματα, είναι… «ανίκανοι» να δώσουν λύσεις πχ το Αστρίτσι με τα τρεχούμενα νερά 3 μήνες φέτος δεν είχε πόσιμο νερό(!!!) ή τον επείγον καθαρισμό από τα ξερά χόρτα φέτος με τις τόσες βροχοπτώσεις και τον ψεκασμό για τα κουνούπια. Βέβαια έργα-χρυσορυχείο όπως η διαχείριση του σκουπιδιού, η αξιοποίηση των πηγών, της ακτογραμμής του νότου κα, που εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα, προωθούνται με ταχείς ρυθμούς.

Μιλάει ο Δήμαρχος για ανακατασκευή δύο-τριών σχολικών κτηρίων, αλλά και ‘κει που έγιναν «εξυπηρέτησαν» τους εργολάβους, όπως το Γυμνάσιο-Λύκειο Αρχανών, όπου κάθε χειμώνα καθηγητές και μαθητές παίρνουν τις σκούπες και κουβάδες για να βγάλουν το νερό από τις τάξεις!!! Μάλλον γι’ αυτό το ονόμασαν… βιοκλιματικό! Ή τον παιδικό σταθμό Αρχανών, που επέβαλαν τροφεία 80 έως 130 ευρώ το μήνα για όσους δεν έχουν Voucher, τα οποία μετά το ΕΣΠΑ εάν δεν τα αντιπαλέψουμε θα γενικευτούν για όλους. Για να μην μιλήσουμε για τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο, για τις μεταφορές των μαθητών όπου αναγκάζονται να ξεκινούν ακόμα και στις 5 το πρωί από το χωριό τους για να φτάσουν 8 η ώρα στο σχολειό.

Όλοι τους πρέπει απολογηθούν στους μικρομεσαίους αγρότες γιατί δεν στήριξαν τα δίκαια αιτήματα τους κόντρα στην ΚΑΠ που τους ξεκληρίζει, αλλά και γιατί δεν μείωσαν το κόστος παραγωγής. Το 40% του νερού άρδευσης χάνεται στο δίκτυο, αλλά τι έκαναν για να αντικατασταθεί και γιατί δεν μείωσαν την τιμή του; Έφτιαξαν μήπως δίκτυα εκεί που υπάρχουν φράγματα για την αξιοποίησή του πχ στα Δαμάνια, στα Αρμανώγεια η Πλακιώτισσα όπου υπάρχουν μελέτες από το 2007; Αυτά όλα και η καθυστερημένη καταπολέμηση του δάκου, δεν στερεί κάθε χρόνο εισόδημα από τους ελαιοπαραγωγούς που έφτασαν να πουλούν το λάδι 2,10€; Τα «σπαρμένα» φωτοβολταϊκά και οι ανεμογεννήτριες, σε ποιους έδωσαν φτηνό ρεύμα; Η μήπως η συνεργασία της TUI με τα οινοποιεία θα αυξήσει τις τιμές στα οινοστάφυλα και δεν θα ξεπατώνονται αυτόχθονες ποικιλίες αμπελιού; Ή ως καταναλωτές αγοράζουμε φτηνότερα τα προϊόντα που παράγονται στο τόπο μας; Ή αποτελεί «λύση» η καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης που σχεδιάζουν πχ στο Χαράκι; Είναι τυχαίο ότι ακόμα και στις Αρχάνες που κάποτε έσφυζαν από ζωή, όλο και λιγότεροι νέοι καλλιεργούν την περιουσία τους, ενώ πολλοί απ’ αυτούς αναγκάζονται ταυτόχρονα να εργαστούν για να τα βγάλουν πέρα;

Όλα αυτά δείχνουν ότι τα… «καλά παιδιά» σε Δήμο-Περιφέρεια είναι ικανότατοι να υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική!!! Γιατί γι’ αυτούς η «ανάπτυξη» δεν είναι να έχουν οι δημότες δωρεάν υπηρεσίες, υποδομές και κίνητρα για να μείνουν στον τόπο, να μπορούν να δουλεύουν και να ζουν με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας. Ανάπτυξη για αυτούς είναι η κερδοφορία λίγων εργολάβων, μεγαλεμπόρων και επιχειρηματιών.

Μιλάνε για ιστορία και πολιτισμό, αλλά δεν μας είπαν προάγουν τον πολιτισμό:

– Όταν χαρατσώνουν καλλιτέχνες με 150-200 ευρώ για την αίθουσα του Δημαρχείου, βαφτίζοντας «εμπορική» ακόμα και την παρουσίαση ενός βιβλίου;

-Όταν βάζουν καλλιτέχνες να δουλέψουν τζάμπα, στήνοντας ολόκληρες εκδηλώσεις, πχ φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, θερινό σινεμά και δεν τους λένε ούτε ευχαριστώ;

-Όταν συνδιοργανώνουν Δήμος – Περιφέρεια διάφορες «δράσεις» μαζί με τους πολιτιστικούς συλλόγους για να τους «βγάζουν τη λάντζα», με «αντάλλαγμα» χώρο ή μια ελάχιστη εφάπαξ χρηματοδότηση, που έχουν υποχρέωση να τους παρέχουν όλα τα μέσα που χρειάζονται στη δράση τους, μόνο και μόνο για να κάνουν δημόσιες σχέσεις και να φτιάχνουν «φιλολαϊκό» προφίλ;

Ας αναρωτηθούν οι δημότες, είναι τυχαίο ότι ο Δήμος αρνήθηκε επανειλημμένα τη στέγαση του ιστορικού Συλλόγου Γυναικών Αρχανών επειδή δεν συμμετείχε στα πανηγύρια τους και πρόβαλλε τις διεκδικήσεις του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος; Αλλά η δουλειά με δικαιώματα, οι κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, η δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, Προσχολικής Αγωγής, κ.α. για τη σύγχρονη γυναίκα, που «τα κάνει όλα» και «συμφέρει», δεν «χωράνε» στην κοινωνία της εκμετάλλευσης, του ΚΕΑ και των συσσιτίων, των υποστελεχωμένων ΚΥ και Αγροτικών Ιατρείων, που όλοι τους υπηρετούν!

Επειδή ο τόπος μας είναι μικρός, γνωρίζουμε πως περνάνε «στα ψηλά» μικρορουσφέτια (επιστρώσεις δρόμων, ομηρία συμβασιούχων σε προγράμματα κα) προς αλίευση ψήφων συνενοχής στο μεγάλο φαγοπότι, που χαρίζει το καρβέλι στους επιχειρηματίες και δίνει στο λαό το ψίχουλο, που θα πέσει κάτω απ’ το τραπέζι .

Στις 26 του Μάη βγάζουμε κόκκινη κάρτα στα «καλά» και «υπερκομματικά» παιδιά της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ. Να τιμωρηθούν από το λαό, όλοι όσοι μας έφεραν ως εδώ και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, γιατί ακριβώς έβαζε και βάζει μπροστά τις λαϊκές ανάγκες και το απέδειξε και στους Δήμους που ήταν πλειοψηφία. Γιατί το μεγάλο ΟΧΙ του ΚΚΕ προέρχεται από το μεγάλο ΝΑΙ στη ζωή με δικαιώματα για όλους, κόντρα στα κέρδη των λίγων.

ΥΓ: Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε για να δημοσιευτεί στον έντυπο ή ηλεκτρονικό τοπικό τύπο αλλά ήθελαν χρήματα. Έτσι νοείται η «ισότιμη συμμετοχή» από τα ΜΜΕ, ακόμα και τοπικά, που τάχα είναι «απέναντι» από το ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα του μνημονίου.

Comments are closed.