ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΓΓΕΛΙΩ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΓΓΕΛΙΩ

Λίγα λόγια για τη Βαγγελιώ Καρακατσάνη

 

Η Βαγγελιώ Καρακατσάνη κατάγεται από το Μοχό και είναι παντρεμένη με το Νίκο Λουτράρη από τις Αρχάνες, όπου και διαμένουν.

Είναι Αρχιτέκτων Τοπίου και έχει ασκήσει το επάγγελμά της στον ιδιωτικό τομέα.

Εργάστηκε επίσης, σαν δημοσιογράφος στην εβδομαδιαία εφημερίδα Ν. Λέσβου “Νέο Εμπρός” και στη συνέχεια ως διευθύντρια σύνταξης στο παγκρήτιο περιοδικό “Οικοδομώ”. Άρθρα της δημοσιεύονται στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” και στην εφημερίδα “Αλήθεια” των Χανίων.

Διηγήματά της δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική σελίδα ΑΤΕΧΝΩΣ και ποιήματά της στη “Φωνή Λογοτεχνών” της “ΑΠΕΛ-Σ” καθώς και στα ιστολόγια της. 

Ανέπτυξε έντονη κοινωνικοπολιτική δράση από τα σπουδαστικά της χρόνια και είχε εκλεγεί σε διάφορες θέσεις ευθύνης μαζικών φορέων. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Πρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και Πρόεδρος Δ.Σ. του Σωματείου ενάντια στην προκατάληψη για τις ψυχικές διαταραχές Υπέρβαση, με το οποίο εξέδιδαν την περιοδική εφημερίδα “ΥΠΕΡΒΑΣΗ”.  Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αρχανών, ιδρυτικό μέλος της ΟΓΕ.

Συμμετέχει στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, ενώ παρακολούθησε μαθήματα Φωτογραφίας στο Σύλλογο Φίλων Τέχνης Αρχανών και Παραδοσιακών Χορών στο Πολιτιστικό Σύλλογο Μοχού. Της αρέσει το διάβασμα, η μουσική, το θέατρο, ο κινηματογράφος, τα ταξίδια και η δημιουργική συζήτηση.

Έχει εκδοθεί το μυθιστόρημα της “Στη ρίζα τ’ αετού”, Β΄ έκδοση 2016-εκδόσεις Ραδάμανθυς. Ακολούθησε το παραμύθι “Το Άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι”, 2017-αυτοέκδοση. Η ποιητική συλλογή «Τα αναγκαία», 2020-εκδόσεις Ατέχνως είναι το τρίτο έργο της, το παραμύθι “Το έρημο κλουβί”, 2021 εκδόσεις Ατέχνως και την ιστορία αγάπης σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο “Έχει κι η αγαπη σύνορα” (2022-αυτοέκδοση). Συμμετέχει στην ποιητική ανθολογία «Γράμματα της ποίησης» και στη συλλογή ποιημάτων και διηγημάτων «Σκληρός Απρίλης 2020 μ.Χ.».