Έγραψαν

Έγραψαν

  • Αναστασάκη Μαρία,  Ψυχίατρος 

 Η πολυγραφότατη, αξιέπαινη Βαγγελιώ Καρακατσάνη μας ταξιδεύει με το καινούριο της παραμύθι, για μικρούς και μεγάλους. Η ανάγνωση του μας παραπέμπει στο οικείο σε όλους μας σταυροδρόμι: αυτό της επιλογής μας για την ελευθερία! Μια επιλογή που όπως όλοι γνωρίζουμε έχει μεγάλο τίμημα , προϋποθέτει συνέπεια, διαρκή αγώνα και πολλές θυσίες, πρώτα για την κατάκτησή της, περισσότερο όμως για την διατήρησή της. 

Στο τέλος κάθε ελεύθερης διαδρομής όλοι κοιτάμε με περηφάνια πίσω και ζυγίζουμε  την πορεία μας. 

Σίγουρα  καταλήγουμε ότι το βάρος αυτής  της επιλογής της όσο κι αν φαίνεται μεγάλο, ουσιαστικά αξίζει κάθε βήμα και κάθε κόπο, καθώς μας ανακουφίζει λυτρωτικά από την επίδραση της σκλαβιάς, της αδικίας, της κατ’ επίφαση ευημερίας και της καταπίεσης με όποιο πρόσωπο και αν εμφανίστηκε.

Η Βαγγελιώ γνωρίζει το τίμημα αυτής της επιλογής, την αξία της ελευθερίας και τον συνεχή  αγώνα για την διατήρηση της. 

Πάντα πρωτοπόρα, μαχητική, με την γραφή της μας εμπνέει για σκέψη, προβληματισμό, αποφάσεις!

Ευχαριστούμε Βαγγελιώ!

Καλή ανάγνωση!!!


  • Ανθή ΠαρασκευοπούλουΣκηνοθέτις, Δραματοθεραπεύτρια 

Στο ”Έρημο Κλουβί” το Περιστέρι, αναζητά, σκέφτεται, πράττει, ελπίζει, παλεύει, ΖΕΙ! Είναι για τα υπόλοιπα πουλιά του δάσους, αυτό, που όταν το βλέπουν ή το θυμούνται, νιώθουν ευτυχία, ευγνωμοσύνη, που αντάμωσαν κάποια στιγμή οι ζωές τους.

Αλλά και σε μας, δίνει μαθήματα ζωής με την αγάπη του προς τους άλλους, το σεβασμό, την ειλικρίνεια του και την δίκαιη κρίση του.

Το Περιστέρι δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο, αλλά τον δύσκολο, της αλήθειας και του αγώνα.

Δείχνοντας μας ότι το όνειρο για μία καλύτερη ζωή, περνά μέσα από το σεβασμό, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, την αλήθεια.

Η Βαγγελιώ Καρακατσάνη μιλάει για την πανανθρώπινη αξία της ελευθερίας.

Μέσα από την αλληγορική ιστορία της μας εμπνέει, μας διδάσκει :ότι το όνειρο μιας δίκαιης αλληλέγγυας κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο είναι το μέλλον της ανθρωπότητας, για έναν νέο κόσμο, όπου όλα τα παιδιά θα έχουν τις κατάλληλες συνθήκες για την διαβίωσή τους, την μόρφωσή τους, το δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή!