Λίγα λόγια για το παραμύθι από την ομάδα Παραμυθιού της “Υπέρβασης”

Λίγα λόγια για το παραμύθι από την ομάδα Παραμυθιού της “Υπέρβασης”

 

«Το παραμύθι «Το άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι» της Προέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου Υπέρβαση, Βαγγελιώς Καρακατσάνη, το συζητήσαμε στην ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης με εργαλείο το Παραμύθι όπου το παρουσίασε η Κοινωνική Λειτουργός Μαριλένα Μητράκη και όλα τα μέλη εστίασαν στα διαχρονικά μηνύματα της αγάπης, της κατανόησης και ενσυναίσθησης που περνάει. Αποτελεί ένα άριστο εργαλείο ψυχοθεραπείας καθώς επενεργεί στην υγιή διαπαιδαγώγηση μικρών και μεγάλων.

Το άτακτο αστεράκι μιλά μέσα από την καρδιά του και μεταμορφώνεται άλλοτε σε κίσσα, για να επικοινωνήσει με τους άλλους κι άλλοτε σε τίγρη που  όλοι την φοβούνται, εκτός από ένα μικρό παιδί… Ποιος άλλος άλλωστε έχει την τόλμη και την αφοβία να πλησιάσει μια τίγρη;

Οι μικροί μας φίλοι θα ταυτιστούν αμέσως με το άτακτο αστεράκι. Θα μάθουν μέσα από τις περιπέτειές του να διαχειρίζονται καλύτερα τα συναισθήματά τους, το φόβο και το θυμό, την απόγνωση και απογοήτευση και θα αναζητήσουν μαζί με την οικογένεια τους λύση στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Τα μεγάλα παιδιά από την άλλη, και ιδιαίτερα εκείνοι που πλήττονται από την κρίση, η μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή του κόσμου και ειδικά όσοι ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως εμείς, θα τοποθετήσουν στη θέση της μάγισσας το πρόβλημα που τους έχει σοκάρει ή τους ταλανίζει για πολύ καιρό και θα αναζητήσουν πλάι στο μικρό μας ήρωα διέξοδο.»

Comments are closed.