“Το άτακτο αστεράκι” στα παιδιά της Παιδοαιματολογικής Κλινικής του ΠαΓΝΗ

“Το άτακτο αστεράκι” στα παιδιά της Παιδοαιματολογικής Κλινικής του ΠαΓΝΗ

Παρουσίαση του παραμυθιού “Το άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι” στα παιδιά και τους γονείς που νοσηλεύονται στην Παιδοαιματολογική Κλινική του ΠαΓΝ Ηρακλείου καθώς και στο προσωπικό της Κλινικής, την Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2017.

 

Μετά τις δύο παρουσιάσεις οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Ποπη Καλογεράκη και η Δήμητρα Οικονόμου σε κοινή δήλωσή τους τόνισαν:

«Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κρήτης Ν. Ηρακλείου,  που μας έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το παραμύθι “Το άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι” στην σημερινή εκδήλωση για τα παιδιά, που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο των Μινωικών Γραμμών, καθώς και τη Βαγγελιώ Καρακατσάνη, συγγραφέα του παραμυθιού και Πρόεδρο του Σωματείου ενάντια της προκατάληψης για τις ψυχικές διαταραχές «Υπέρβαση» για την τιμή που μας έκανε να αφηγηθούμε το παραμύθι της. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή πορεία στο νέο της έργο.

Ήταν ιδιαίτερή για μας ευχαρίστηση και μεγάλη τιμή, να παρευρεθούμε στο Παιδοαιμοτολογικό Τμήμα του ΠΑΓΝΗ και να προσφέρουμε μια νότα χαράς στα πραγματικά δύσκολα προβλήματα, που βιώνουν και αντιμετωπίζουν τα ίδια τα παιδιά και οι οικογένειές τους. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι η στήριξη σε αυτά τα παιδιά  και  τέτοιου είδους δραστηριότητες πρέπει να γίνονται όλο τον χρόνο από διάφορους φορείς και όχι μόνο στις εορταστικές περιόδους.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τον σκηνοθέτη και διδάσκαλο της ομάδας του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, Πέτρο Μαυροματίδη, που με την καθοδήγησή του μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε στις σημερινές εκδηλώσεις.

Ευχόμαστε υγεία, αγάπη και καλές γιορτές σε όλους.»

 

Δηλώσεις έκαναν και δύο άτομα από το προσωπικό της Παιδοαιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ που παρακολούθησαν την παράσταση.

Η Δέσποινα μας είπε: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη μία ώρα που απασχολήσατε τόσο όμορφα και χρήσιμα τα παιδιά. Ελπίζουμε αυτό να γίνεται πιο συχνά. Περάσαμε πάρα πολύ ωραία. Καλές γιορτές με υγεία και του χρόνου!»

Η Κατερίνα μας τόνισε: «Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ευχόμαστε σε όλο  τον κόσμο υγεία! Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία! Ήταν πάρα πολύ ωραία. Τα παιδιά μας έχουν ευχαριστηθεί πάρα πολύ, να ‘χετε υγεία! Σας ευχαριστούμε και πάλι!» 

 

Η Βαγγελιώ Καρακατσάνη ανταπαντώντας τους τόνισε: «Η ευχαρίστηση και η τιμή ήταν δική μας! Όπως έλεγε και ο  Τσε Γκεβάρα «ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις!».  Κοιτώντας τα παιδιά στα μάτια και απαλύνοντάς τους για λίγο τον πόνο, ανεβήκαμε ένα πόντο παραπάνω σαν άνθρωποι!»

Το Δ.Σ. της Υπέρβασης ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της αφήγησης που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, καθώς και το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Κρήτης Νομού Ηρακλείου για τη συνεργασία. Πιστεύουμε ότι τέτοιες συνεργασίες προωθούν τους κοινούς μας στόχους για περισσότερη αλληλεγγύη και ανθρωπιά, στον αγώνα μας για μια κοινωνία δίχως στίγμα και προκατάληψη.

Comments are closed.