Το άτακτο αστεράκι στα παιδιά των εργαζομένων της Περιφέρειας Κρήτης

Το άτακτο αστεράκι στα παιδιά των εργαζομένων της Περιφέρειας Κρήτης

Το Δ.Σ. του Σωματείου “ΥΠΕΡΒΑΣΗ” ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο την Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2017, που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, αφήγηση του παραμυθιού της Βαγγελιώς Καρακατσάνη, “Το άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι” .

Στο πλοίο των Μινωϊκών Γραμμών Φαιστός Παλλάς το παραμύθι παρουσίασαν θεατρικά οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Πόπη Καλογεράκη και Δήμητρα Οικονόμου, μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Αρχανών Αστερουσίων στους γονείς εργαζομένους της Περιφέρειας Κρήτης και τα παιδία τους.

Προλογίζοντας το έργο της η Βαγγελιώ Καρακατσάνη, τόνισε μεταξύ άλλων: «Μέσα από το παραμύθι προσπάθησα να εστιάσω στα διαχρονικά μηνύματα της αγάπης, της κατανόησης, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης.

Πιστεύω, συνέχισε, ότι αποτελεί ένα άριστο εργαλείο ψυχοθεραπείας, αφού ως τέτοιο γράφτηκε, καθώς επενεργεί στην υγιή διαπαιδαγώγηση μικρών και μεγάλων.

Το άτακτο αστεράκι μιλά μέσα από την καρδιά του και μεταμορφώνεται άλλοτε σε κίσσα,  για να επικοινωνήσει με τους άλλους, κι άλλοτε σε τίγρη, που  όλοι την φοβούνται, εκτός από ένα μικρό παιδί… Ποιος άλλος άλλωστε έχει την τόλμη και την αφοβία να πλησιάσει μια τίγρη;» διερωτήθηκε και κατέληξε:

«Οι μικροί μας φίλοι θα ταυτιστούν αμέσως με το άτακτο αστεράκι. Θα μάθουν μέσα από τις περιπέτειές του να διαχειρίζονται καλύτερα τα συναισθήματά τους, το φόβο και το θυμό, την απόγνωση και απογοήτευση και θα αναζητήσουν μαζί με την οικογένεια τους λύση στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Οι γονείς και ιδιαίτερα εκείνοι που πλήττονται από την κρίση, όπως όλοι εμείς, θα τοποθετήσουν στη θέση της μάγισσας το πρόβλημα που τους έχει σοκάρει ή τους ταλανίζει για πολύ καιρό και θα αναζητήσουν πλάι στο μικρό μας ήρωα διέξοδο.»

https://www.youtube.com/watch?v=4ys2_oWApAE&t=147s

Comments are closed.