ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΓΓΕΛΙΩ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΓΓΕΛΙΩ

Λίγα λόγια για τη Βαγγελιώ Καρακατσάνη

 

Η Βαγγελιώ Καρακατσάνη κατάγεται από το Μοχό και είναι παντρεμένη με το Νίκο Λουτράρη από τις Αρχάνες, όπου και διαμένουν.

Είναι Αρχιτέκτων Τοπίου και έχει ασκήσει το επάγγελμά της στον ιδιωτικό τομέα.

Εργάστηκε επίσης, σαν δημοσιογράφος στην εβδομαδιαία εφημερίδα Ν. Λέσβου “Νέο Εμπρός” και στη συνέχεια ως διευθύντρια σύνταξης στο παγκρήτιο περιοδικό “Οικοδομώ”. Άρθρα της δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο και για δύο χρόνια ήταν μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Πολιτιστικού μαγκαζίνο Svoura art. Έργα της δημοσιεύονται στη “Φωνή Λογοτεχνών” της “ΑΠΕΛ-Σ” καθώς και στο ιστολόγιο της. 

Ανέπτυξε έντονη κοινωνικοπολιτική δράση από τα σπουδαστικά της χρόνια και είχε εκλεγεί σε διάφορες θέσεις ευθύνης μαζικών φορέων. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Πρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και Πρόεδρος Δ.Σ. του Σωματείου ενάντια στην προκατάληψη για τις ψυχικές διαταραχές Υπέρβαση, με το οποίο εξέδιδαν την περιοδική εφημερίδα “ΥΠΕΡΒΑΣΗ”.  Σήμερα είναι Γραμματέας Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αρχανών, ιδρυτικό μέλος της ΟΓΕ.

Συμμετέχει στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, ενώ παρακολούθησε μαθήματα Φωτογραφίας στο Σύλλογο Φίλων Τέχνης Αρχανών και Παραδοσιακών Χορών στο Πολιτιστικό Σύλλογο Μοχού. Της αρέσει το διάβασμα, η μουσική, το θέατρο, ο κινηματογράφος, τα ταξίδια και η δημιουργική συζήτηση.

Έχει εκδοθεί το μυθιστόρημα της “Στη ρίζα τ’ αετού” (2015), το παραμύθι “Το Άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι” (2017), την ποιητική συλλογήΤα αναγκαία”(2020) το παραμύθι “Το έρημο κλουβί” (2021), την ιστορία αγάπης σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο “Έχει κι η αγαπη σύνορα” (2022), το παραμύθι “Ο καρχαρίας τίγρης και οι σαρδελίτσες” (2023) και το παραμύθι “Τιτιβίσματα στο δάσος” (2024). Συμμετέχει στην ποιητική ανθολογία “Γράμματα της ποίησης”, στη συλλογή ποιημάτων και διηγημάτων “Σκληρός Απρίλης 2020 μ.Χ.” όπου συμπεριλήφθηκε, μετά από διαγωνισμό, το ποίημά της “Ο Αδερφός”καθώς και στην “Αντιπολεμική Ανθολογία Σύγχρονης Ελληνικής Ποίησης” (2024).