Κυκλοφόρησε το παραμύθι “Το έρημο κλουβί”

Κυκλοφόρησε το παραμύθι “Το έρημο κλουβί”

Λίγα λόγια για το παραμύθι

Τα παιδιά, μέσα από μια πρωτότυπη ιστορία που έφτιαξε η Βαγγελιώ Καρακατσάνη με πρωταγωνιστές τα πουλιά, θα βρεθούν μπροστά σε διλήμματα που θα κληθούν να διαχειριστούν στην ενήλικη ζωή τους, όταν οι καταναγκασμοί -με όποια μορφή- θα βαραίνουν στις επιλογές τους. Ταυτόχρονα το «Έρημο κλουβί» είναι ένα μάθημα αισθητικής και καλαισθησίας με τα εξαιρετικά σχέδια που έφτιαξε η Εύα Μελά εμπνευσμένη από την ιστορία. Και τέλος, υπάρχει στο τέλος ένα διαδραστικό παράρτημα (ασκήσεις) με το οποίο τα παιδιά εξοικειώνονται με το βιβλίο γενικότερα.  

 

Περίληψη

Το έρημο κλουβί ψάχνει απεγνωσμένα για παρέα. Όταν εμφανίζεται ένα περιστέρι το εκλιπαρεί σχεδόν να το φιλοξενήσει, να γίνουν φίλοι. Το περιστέρι αρνείται και το έρημο κλουβί του λέει ότι πολλά πουλιά στη θέση του θα διάλεγαν όλα όσα μπορεί να παρέχει το κλουβί. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και στην πράξη και προκαλεί το περιστέρι να του φέρει κάποια πουλιά δελεάζοντας τα με όσα το κλουβί μπορεί να τα προσφέρει. Το περιστέρι δέχεται την πρόκληση και πράγματι πείθει τέσσερα πουλιά να το ακολουθήσουν, υποσχόμενο ό,τι καθένα πουλί αναζητούσε… τροφή, παρέα, ασφάλεια…

Όταν το περιστέρι φέρνει τους φίλους του στο κλουβί, σπεύδουν ποιο να πρωτομπεί… Τα καταφέρνουν να μπουν και διαπιστώνουν ότι «κλουβί» σημαίνει σκλαβιά, στέρηση ελευθερίας. Αναθεωρούν την πρώτη τους απόφαση όμως είναι πλέον αργά…

Το περιστέρι θεωρώντας ότι εκείνο φταίει που το κλουβί παγίδευσε τα πουλιά, τα ελευθερώνει και τα προσκαλεί να σκέφτονται τις συνέπειες πριν πάρουν την όποια απόφαση και πετάνε όλα μαζί ελεύθερα προς το δάσος.

Λεπτομέρειες έκδοσης

Εκδότης: Εκδόσεις Ατέχνως
Χρονολογία έκδοσης: Μάρτος  2021
Συγγραφέας:  Βαγγελιώ Καρακατσάνη
Ζωγραφιές – Αισθητική επιμέλεια: Εύα Μελά
Επιμέλεια κειμένων: Αλεξάνδρα Παπαναστασίου
Σελιδοποίηση και επιμέλεια ασκήσεων: Πέτρος Φιλιππίδης
Εκτύπωση: 4χρωμο
Αριθμός σελίδων: 44
Διαστάσεις: 21Χ30
ISBN: 978-618-85121-7-7
Τιμή 14,50 (δεν συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ)

Ευχαριστούμε τις εταιρείες IRIS, Fresh Snack, Hal Plast με τη στήριξη των οποίων παραδίδουμε στους αναγνώστες μια καλαίσθητη και ωφέλιμη για τα παιδιά έκδοση.

Comments are closed.