Τα παραμύθια κρύβουν όλες τις μεγάλες αλήθειες του κόσμου!!!

Τα παραμύθια κρύβουν όλες τις μεγάλες αλήθειες του κόσμου!!!

Η νηπιαγωγός Ελένη Μπετεινάκη παρουσιάζει τις σκέψεις και τα συναισθήματα που εισέπραξε διαβάζοντας “Το άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι” στην κεντρική εκδήλωση στις 19/12/2017 στο Ηράκλειο.

«Στο παραμύθι «Το άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι» συναντάς αντιθέσεις και συγκρούσεις πολλές , σκέψεις, αναθεωρήσεις και περιπέτεια. Ζωή που χάνεται και ζωή που κερδίζεται. Απόλυτη σιωπή, έλλειψη επικοινωνίας, που δίνει όμως τη δυνατότητα της παρατήρησης, της ανακάλυψης, της γνώσης. Δυσκολία στη επισύναψη σχέσεων, τίγρης- παιδί. Εμπόδια που παρά το αδύνατο της συνύπαρξης μόνο η αγάπη, η φιλία και οι κατάλληλοι άνθρωποι στο σωστό τόπο μπορεί να φέρουν εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Οικογένεια, αγάπη, θάρρος, τόλμη και περιέργεια. Όλο τον κόσμο της Βαγγελιώς, όλη της τη ζωή την είδα μέσα από ένα παραμύθι που με τόσο απλό τρόπο εξιστορεί και ακουμπά ένα σωρό θέματα που αγγίζουν, απασχολούν πολλούς.
Μοναξιά, φόβος αλλά και μπόλικη αγάπη έχουν κρυμμένες οι λέξεις της. Διαρκής αναζήτηση και μια παιδική ψυχή που συνέχεια αναζητά την επιβράβευση, την παρακίνηση , το παραπέρα ….Δέχτηκα αμέσως να πω δυο κουβέντες για αυτήν την ιστορία γιατί ένοιωσα πως ακούμπησε την δική μου ψυχή και πως ακόμα μεγαλύτερη κι αγνή ψυχή είχαν οι άνθρωποι που την εικονογράφησαν. Σταύρο και Άννα, τα παιδιά μου στο σχολείο ενθουσιάστηκαν κι εγώ πιο πολύ μαζί τους. Λένε πως μόνο όποιος καταφέρει να ζωγραφίσει όπως τα παιδιά μπορεί να μπει εύκολα και στο ψυχισμό τους.»…

https://www.youtube.com/watch?v=FdylJcFh2LU&t=2s

Comments are closed.