Το κίνημα και οι αγώνες της … «αρπαχτής»

Το κίνημα και οι αγώνες της … «αρπαχτής»

Πολλή κουβέντα γίνεται από την Κυριακή γύρω από το συλλαλητήριο που οργάνωσαν διάφορες «ομάδες» και φορείς της Βόρειας Ελλάδας, από κοινού με φορείς της ομογένειας, εργοδοτικές ενώσεις, θρησκευτικές οργανώσεις, ακροδεξιά μορφώματα, φορείς της Τοπικής Διοίκησης και άλλους, με αίτημα να μην αναγνωριστεί η ΠΓΔΜ με όνομα που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Στην πραγματικότητα όλοι τους αποσιωπούν συνειδητά και αποκρύπτουν την ουσία, που είναι οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Δεν είναι τυχαίο ότι είτε στέκονται στην πλευρά του εθνικισμού είτε του κοσμοπολιτισμού, «συστεγάζονται» κάτω από την κοινή ομπρέλα των ευρωατλαντικών σχεδίων στην περιοχή και της συμμετοχής της αστικής τάξης της Ελλάδας σε αυτά.

Τραγέλαφος πέρα για πέρα!

Δεν θα σταθώ στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής που έκαναν οργανωμένα την εμφάνισή τους.

Ούτε στις κάθε λογής φασιστικές ομάδες που κυκλοφορούσαν με σύνθημα «Πρωτεύουσά μας είναι η Κωνσταντινούπολη».

Ούτε στους βουλευτές της συγκυβέρνησης καθώς και της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων διότι όλοι μαζί είχαν ψηφίσει και το 3ο μνημόνιο και σορό αντιλαϊκών νόμων και βρήκαν ευκαιρία να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους σαν σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι.

Ούτε στους πρώην και νυν Δημοτικούς άρχοντες και βουλευτές, που  λιμπίζονται την καρέκλα.

 

Ούτε στους «Κρήτες» που κάτω από το άγαλμα του Λεωνίδα 

κρατούσαν πανό που έγραφε «αν κυβερνάνε οι προδότες, φταίνε οι πατριώτες», διότι κάτω από αυτό βρίσκονταν ο μεγαλόσωμος «πατριώτης», που πριν λίγο καιρό χειροκροτούσε τον Τσίπρα και προφανώς προδόθηκε, αλλά κατά τις πράξεις του, δεν πήρε το μάθημά του.

 

Ούτε σε ‘κείνο το «η Ελλάδα δεν πωλείτε γιατί την έχει αγοράσει ο Χριστός!» διότι, αν ζούσε, θα τους είχε πετάξει στο πυρ το εξώτερον.

Στέκομαι όμως στον πιο «μετριοπαθή» λόγο, αυτόν του πάτερ Ανδρέα Κεφαλογιάννη, καθώς στο νησί μας γνωριζόμαστε καλά!

 

Η ομιλία που «συγκίνησε τα πλήθη»

 

Στην ομιλία του παπά Ανδρέα στάθηκαν διάφορα ΜΜΕ και μπλοκς χωρίς βέβαια να σχολιάζει κανείς τη σκοπιμότητα. Θα δούμε στο άμεσο μέλλον αν παραμείνει πιστός στο ποίμνιο του ή αν αναρριχηθεί στα εκκλησιαστικά αξιώματα…

  • Το «συλλαλητήριο του λαού των αγώνων και του πολιτισμού», όπως ανέφερε, σηματοδότησαν τα τάγματα εφόδου… αλλά σημείωσε «μακριά από ακραίες φωνές» για να μην ταυτιστεί απόλυτα με τους Χρυσαυγίτες. Αμέσως παρακάτω, συμπλήρωσε: «έχουμε θεό, έχουμε σημαία, οικογένεια», κάτι σαν «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» και κατέληξε: «μας αρέσει να απλώνουμε το χέρι μας στο διπλανό μας και όχι να το κόβουμε!» Διπλανός βέβαια είναι και ο γείτονας  αλλά δεν του άπλωσαν το χέρι να απεμπλακεί από τους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς αλλά για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του ονόματος ώστε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
  • Οι Έλληνες «ποτέ στην ιστορία μας δεν υπήρξαμε άρπαγες» τόνισε, ξεχνώντας στο πρόσφατο παρελθόν τον αλυτρωτισμό και τη Μεγάλη Ιδέα του «εθνάρχη» Ελ. Βενιζέλου, που μόνο το ΚΚΕ καταδίκασε, ενώ όλα τα αστικά κόμματα υπηρέτησαν και πάλι τις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης στο πλευρό των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών.
  • «Χιλιάδες έδωσαν το αίμα τους, τόνισε, για να υπερασπιστούν τα χώματα των προγόνων μας πέρα από πολιτική, πέρα από συμφέροντα, πέρα από ιδεολογίες και ιδεοληψίες». Αλήθεια τι έκαναν οι ταγματασφαλίτες συνεργάτες των Γερμανών για την Μακεδονία που παρέδωσαν οι Γερμανοί στους Βούλγαρους φασίστες; Απλά συμφώνησαν. Τι έκαναν οι αντιστασιακές οργανώσεις, και ειδικά το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ; Οργάνωσαν διαδήλωση ενάντια στους Γερμανούς για την παραχώρηση της Μακεδονίας, την οποία έβαψαν με αίμα οι Γερμανοί. Κι αυτό και πολιτική και ιδεολογία και συμφέροντα εξυπηρέτησε ως στάση. Αλλά ο καθείς εφ ο ετάχθει!
  • «Η Μακεδονία ξεκαθάρισε είναι μία και είναι Ελληνική» αλλά κουβέντα για την επέμβαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για επαναχάραξη των συνόρων στην Βαλκανική και τροφοδότησε τους αλυτρωτισμούς των φασιστών στην ευρύτερη περιοχή.

 

Να προσέξουν λοιπόν οι φίλοι μας οι Ανωγειανοί γιατί και οι χωριανοί μου οι Μοχιανοί ήταν αντιφασίστες και επί χούντας  έβρισκαν καταφύγιο στο χωριό μου οι κυνηγημένοι, αλλά μετά γέμισε το χωριό χωροφυλάκους και τώρα κάνουν «πάρτι» οι Χρυσαυγίτες.. Γιατί κάπως έτσι εκκολάπτεται, αργά και σταθερά, το αυγό του φιδιού!

 

ΥΓ 1. Δεν είναι λίγο “παράξενο” να σκίζεσαι για την Μακεδονία και να μη δίνεις δεκάρα για τον σημερινό Μακεδόνα άνεργο, που τον πετάνε στο δρόμο οι Έλληνες επιχειρηματίες,  αφού την έκαναν για άλλες πολιτείες –αρκετοί δε εξ αυτών και στην ΠΓΔΜ –για μεγαλύτερα κέρδη;

ΥΓ 2. Η Μακεδονία είναι ελληνική εκτός από τα τρένα που είναι Ιταλικά, τα λιμάνια που είναι Κινέζικα, τα αεροδρόμια που είναι Γερμανικά, το χρυσό που είναι Καναδικός, το νερό που είναι Γαλλικό, τις παραλίες που είναι πολυεθνικές. Τα εργοστάσια είναι στην ιδιοκτησία των καπιταλιστών και ως τέτοια δεν γνωρίζουν πατρίδα. Θα παραμείνουν όμως στην ιδιοκτησία τους; Ιδού το ερώτημα!

Comments are closed.