ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΓΓΕΛΙΩ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΓΓΕΛΙΩ

Λίγα λόγια για τη Βαγγελιώ Καρακατσάνη

 

Η Βαγγελιώ Καρακατσάνη κατάγεται από το Μοχό και σήμερα ζει στο Αστρίτσι Ηρακλείου. Είναι παντρεμένη με το Νίκο Λουτράρη από τις Αρχάνες.

Είναι Αρχιτέκτων Τοπίου και έχει ασκήσει το επάγγελμά της στον ιδιωτικό τομέα.

Εργάστηκε επίσης, σαν δημοσιογράφος στην εβδομαδιαία εφημερίδα Ν. Λέσβου “Νέο Εμπρός” και στη συνέχεια ως διευθύντρια σύνταξης στο παγκρήτιο περιοδικό “Οικοδομώ”. Διηγήματά της δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική σελίδα ΑΤΕΧΝΩΣ και ποιήματά της στη “Φωνή Λογοτεχνών” της “ΑΠΕΛ-Σ” καθώς και στα ιστολόγια της.

Ανέπτυξε έντονη κοινωνικοπολιτική δράση από τα σπουδαστικά της χρόνια και είχε εκλεγεί σε διάφορες θέσεις ευθύνης μαζικών φορέων. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Πρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου. Σήμερα είναι Πρόεδρος Δ.Σ. του Σωματείου ενάντια στην προκατάληψη για τις ψυχικές διαταραχές Υπέρβαση, με το οποίο εκδίδουν την περιοδική εφημερίδα “ΥΠΕΡΒΑΣΗ”. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αρχανών, ιδρυτικό μέλος της ΟΓΕ.

Συμμετέχει στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, ενώ παρακολούθησε μαθήματα Φωτογραφίας στο Σύλλογο Φίλων Τέχνης Αρχανών και Παραδοσιακών Χορών στο Πολιτιστικό Σύλλογο Μοχού. Της αρέσει το διάβασμα, η μουσική, το θέατρο, ο κινηματογράφος, τα ταξίδια και η δημιουργική συζήτηση.

Έχει εκδοθεί το μυθιστόρημα της “Στη ρίζα τ’ αετού”, Β΄ έκδοση 2016-εκδόσεις Ραδάμανθυς. Ακολούθησε το παραμύθι “Το Άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι”, 2017-αυτοέκδοση. Η ποιητική συλλογή «Τα αναγκαία» είναι το τρίτο έργο της που έχει πάρει το δρόμο προς το τυπογραφείο, ενώ ακολουθεί το θεατρικό-δράμα «Λευκή Δαντέλα».